Πρόγραμμα Διατροφής – Συντήρησης

2012-11-06 18:51

ΝΕΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ

ΠΑΛΙΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ

ΘΗΛΥΚΑ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:

Συντήρηση στην κλούβα ταίζοντας σπόρους  και ιχονοστοιχεία, θερμοκρασία 5-10ο .

Συντήρηση στην κλούβα μισοσκότεινα ταίζοντας σπόρους και ιχνοστοιχεία. Θερμοκρασία 5-10ο

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ:

ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

ΜΑΡΤΙΟΣ :

Την πρώτη εβδομάδα επιλέγουμε τα αρσενικά που θα ζευγαρώσουμε τοποθετώντας τα ένα-ένα στα κλουβάκια τους στον χώρο αναπαραγωγής και συνεχίζουμε με τροφή αναπαραγωγής, 2 φορές την εβδομάδα αυγοτροφή και πράσινο ή φρούτα. Αυξάνουμε σταδιακά την φωτεινότητα στις 12 ώρες περίπου και την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς.

Την τελευταία εβδομάδα μεταφέρουμε στον χώρο αναπαραγωγής τα θηλυκά που θα ζευγαρώσουμε προτιμώντας πρώτα τα παλαιά και αυτά της 1ης γέννας. Συνεχίζουμε την διατροφή με τροφή αναπαραγωγής, 2 ημέρες την εβδομάδα αυγοτροφή και πράσινο η φρούτα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ:

Περίοδος αναπαραγωγής

Μεταφέρουμε στον χώρο αναπαραγωγής τυχόν υπόλοιπα θηλυκά κυρίως της 2ης γέννας

ΜΑΙΟΣ:

Περίοδος αναπαραγωγής

Περίοδος αναπαραγωγής

ΙΟΥΝΙΟΣ: Μεταφέρουμε τους νεαρούς αρσενικούς στον χώρο όπου πρόκειται να ολοκληρώσουν την πτερρόροιά τους και τους δίνουμε τα πρώτα μαθήματα διδασκαλίας από τους καθηγητές τους. Συνεχίζουμε πλούσια διατροφή με σπόρους αυγοτροφή, φρούτα και ιχνοστοιχεία.

Ολοκληρώνουν την περίοδο της αναπαραγωγής.

Ολοκληρώνουν την περίοδο της αναπαραγωγής.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Περίοδος πτερρόροιας συνεχίζοντας όμοια με διατροφή με Ιούνιο και βάζουμε καθημερινά μπάνιο και φρέσκο νερό.

Μεταφορά στην κλούβα όπου θα ολοκληρώσουν την πτερροροιά τους ταΐζοντας πλούσια διατροφή με σπόρους, φρούτα και ιχνοστοιχεία. Καθημερινά μπάνιο και φρέσκο νερό. Όμοια με παλαιά αρσενικά

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Μετά την δεύτερη εβδομάδα σκοτεινιάζουμε λίγο τον χώρο όσο-όσο να είναι ήρεμα τα πουλιά και ελαττώνουμε την αυγοτροφή ( 2 φορές την εβδομάδα) ταΐζοντας σπόρους για την καλοκαιρινή περίοδο (light), ιχνοστοιχεία και μια η δυο φορές δίνουμε πορτοκάλι ή μήλο

 Ταιζουμε σπόρους για καλοκαιρινή περίοδο (light), ιχνοστοιχεία, αυγοτροφή 1 φορά την εβδομάδα και φρούτα η πράσινο επίσης. Όμοια με παλαιά αρσενικά

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Απομακρύνουμε τυχόν ατάλαντους τραγουδιστές και συνεχίζουμε την διατροφή όπως τον Αύγουστο και ελέγχουμε την φωτεινότητα σκοτεινιάζοντας περισσότερο τον χώρο αν χρειάζεται .

Ταΐζουμε μόνο σπόρους και ιχνοστοιχεία

 

Όμοια με παλαιά αρσενικά

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Εάν υπάρχουν πουλιά που έχουν ολοκληρώσει το τραγούδι τους στην κλούβα τα χωρίζουμε σε ατομικά κλουβιά για 1-2 ημέρες την επομένη τα επαναφέρουμε στην κλούβα για 1-2 ημέρες, και μετά πάλι στα κλουβάκια τους.

ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Τοποθετούμε τους νεαρούς τραγουδιστές στα ατομικά κλουβιά και τους προωθούμε στο σχολείο γιατί η εκπαίδευση αρχίζει. Ταΐζουμε μόνο τους σπόρους διαγωνισμών

Ταΐζουμε μόνο σπόρους διαγωνισμών και ιχνοστοιχεία. Δεν χρησιμοποιούμε θέρμανση και φωτισμό πέραν του φυσιολογικού. Ταΐζουμε μόνο σπόρους διαγωνισμών και ιχνοστοιχεία. Δεν χρησιμοποιούμε θέρμανση και φωτισμό πέραν του φυσιολογικού.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Μετά τους διαγωνισμούς τ’ αφήνουμε 2-3 μέρες ελεύθερα στην κλούβα σε ημίφως, ή συνεχίζουμε στα κλουβάκια τους πάντα σε ημίφως ταιζοντας αυγοτροφή και ύστερα ξανά προετοιμασία για επόμενους διαγωνισμούς.

ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΝΟΕΜΒΡΙΟ